Peacesleepers:
Handgemaakt en hip kindermeubilair

Mijn naam is Emiel Stubbe, samen met mijn vriendin Linda, heb ik een zoontje van 5 genaamd Nolan. Mensen die mij kennen zullen me omschrijven als betrouwbaar, gedreven, creatief en perfectionistisch.
Na bijna 15 jaar ervaring in de service, productmanagement en marketing besloot ik in 2021 mijn baan op te zeggen en mijn hart te volgen.
Het resultaat is de webshop van Peacesleepers waar trendy en tijdloze kinderartikelen hand in hand gaan met een verantwoorde productie en duurzame materialen.

Hand made en Dutch design

Vanuit de Peace gedachte kies ik er bewust voor om de producten lokaal en handmatig te laten produceren, ‘Hand Made’ en ‘Dutch design’ dus. Niet alleen voor een unieke uitstraling van het product en het beperken van onnodige CO2 uitstoot maar voornamelijk om te verzekeren dat de realisatie ervan op een verantwoorde manier gebeurd en de kwaliteit hoogwaardig is.

Ik ga zelfs nog een stukje verder dan dat. Ik vind het namelijk ook belangrijk dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een eerlijke kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Deze mensen werken in een sociale werkplaats, onder begeleiding van ervaren specialisten, aan de houtbewerking, verpakking en het verven van de kinderbedden en wanddecoratie van Peacesleepers.


Slaap jij ook rustiger als je weet dat het nieuwe bed of boekenplankje van je kind niet zijn gemaakt door kinderhanden elders in de wereld? Fijn! Dan ben je bij Peacesleepers aan het juiste adres.

De Peace-gedachte

Peace betekent voor mij dat een kind veilig en ongestoord moet kunnen opgroeien en dat je ander ook iets gunt. Een deel van de omzet die ik met Peacesleepers behaal, investeer ik dan ook in het ontwikkelen van drinkwatervoorzieningen voor kinderen in ontwikkelingslanden.
Dit doe ik omdat ik niet kan accepteren dat op een aarde waar basismiddelen in overvloed zijn, nog steeds dagelijks kinderen zonder schoon drinkwater moeten opgroeien. Ik zorg er met Peacesleepers daarom niet alleen voor dat jouw kind op een veilige manier van zijn of haar nachtrust kan genieten. Ook verbeter ik de situatie van kinderen elders ter wereld.

Hoe ik dat doe? Per aangeschaft bed doneer ik bijvoorbeeld 5000 liter drinkwater aan kinderen in een ontwikkelingsland. Dit loopt nog verder op als je ook andere items, zoals dekbedovertrekken, naamplaten en boekenplankjes toevoegt aan je winkelmandje.

Om een beeld te schetsen welk verschil deze donatie maakt:
Met een donatie van 5000 liter kan een kind in een ontwikkelingsland 5 jaar lang gebruik maken van schoon water. Niet alleen voor consumptie maar ook voor zijn/haar dagelijkse hygiëne!

‘Een betere wereld begint, bij je kind.’