PeaceSleepers: gegarandeerd veilig slapen

PeaceSleepers veilige kinderbedden

Een veilige slaapplaats voor je kind staat bij PeaceSleepers voorop, we besteden daarom uiterste zorg aan het creëren van veilige kinderbedden.

Koop je een kinderbed dan wil je natuurlijk niet dat de veiligheid van je kind in het gedrang is. Recentelijk deed de NVWA onderzoek naar de veiligheid van kinderbedden. Tot onze grote schrik bleek dat 25%! van alle onderzochte kinderbedden een ernstig veiligheidsrisico vormden. Denk aan verstikkingsgevaar of de kans op uitvallen met letsel tot gevolg.

We hoeven je niet uit te leggen dat je hier als ouder, op zijn zachtst gezegd, niet op zit te wachten.
Daarom hebben we bij PeaceSleepers uiterste zorg besteed aan kwaliteit en veiligheid. Zo kunnen jij en je kind allebei rustig slapen!

Onze kinderbedden zijn ontwikkeld volgens de NEN-2490 veiligheidsnorm (veiligheidseisen m.b.t. afmetingen, openingen voor bed en beddengoed) en zijn veilig voor je kind.
Hoewel het PeaceSleepers autobed officieel niet behoort tot de categorie hoogslapers (gedefinieerd als een bedbodem vanaf 80 cm boven de grond) vonden we het wel een fijn idee om ook hier rekening mee te houden bij de ontwikkeling.

Het realiseren van een zo veilig mogelijk kinderbed is heeft voor ons de hoogste prioriteit. Wij vinden het zelf namelijk ook prettig te weten dat onze eigen kinderen veilig van hun nachtrust kunnen genieten.

Wat wij doen om de veiligheid van je kind te waarborgen:

  • Onze bedden zijn uitgerust met uitvalbeveiliging die voldoet aan de norm van hoogslapers.
    Het kenniscentrum letselpreventie zegt hierover het volgende: ‘Het bovenste bed is aan alle zijden voorzien van uitvalbescherming d.m.v. een opstaande rand. De opstaande rand is bij een bed groter dan 140 cm minimaal 26 cm hoog, gemeten vanaf de bedbodem’ Onze bedden zijn uitgerust met een opstaande rand van +/- 27 cm. Bij het gedeelte waar het hoofd kom te liggen is dit zelfs 118 cm.
  • Er zijn geen onnodige openingen waar je kind met het hoofd bekneld in kan raken.
  • Het bed heeft geen openingen waar het kind met het lichaam wel en met het hoofd niet doorheen kan. Dit kan namelijk tot verstikking leiden.
  • Scherpe hoeken aan het bed zijn afgerond, ter voorkoming van lichamelijk letsel.
  • Gebruikte verfsoorten zijn op waterbasis, onze verfleverancier is ISO gecertificeerd, de hoogste internationale veiligheidscertificering.
  • Het matras (80×200 cm) past goed in het bed en er zijn geen onnodig grote openingen naast, boven of onder het matras

Tips voor een extra veiligheid in de kinderslaapkamer

  • Plaats een zachte ondergrond onder de instap van het bed (bijvoorbeeld een kleedje, dit staat ook nog eens leuk!). Mocht je kind ondanks de voorzorgsmaatregelen toch uit het bed vallen dan is zijn of haar landing zacht.
  • Plaat het autobed zo tegen de muur, dat de ruimte tussen de muur en het bed kleiner is dan 5,5 cm of groter dan 23 cm is. Je kind kan zo niet tussen de muur en het bed bekneld raken.

Matras
Ons advies is dan ook om een matrasdikte van ongeveer 11-12 cm te kiezen. Dit is voor een kind dik genoeg om voldoende steun te bieden tijdens de slaap.

Hebben we je nog niet overtuigd met onze voorzorgsmaatregelen en tips en heb je nog aanvullende vragen? Neem gerust contact met ons op via info@peacesleepers.nl of het contactformulier.