VW T1, van transportbus naar verantwoord kinderbed

VW T1 kinderbed peacesleepers

De eerste Volkswagen Transporter bus ofwel de VW T1 werd geïntroduceerd in 1950 en geproduceerd tot 1967. Het basismodel kon je in Nederland voor iets meer dan 5000 gulden (zo’n 2300 euro) aangeschaffen. Af fabriek was het model in eerste instantie enkel leverbaar in de kleur blauw. Nu is de VWT1 ook te koop als kinderbed.

Het eerste model stond ook wel bekend als de Volkswagen T1a. Enkele jaren na de introductie volgden er een aantal aangepaste modellen die de doelgroep kopers vergrootte.
Aanpassingen die werden gedaan waren een verlengde daklijn voor meer ventilatie, een grotere bagageruimte achterin en een schuifdeur aan de zijkant. Deze aanpassingen zorgden ervoor dat de ‘The Bulli’ (combinatie van Bus en Lieferwagen) populair werd onder werklieden maar ging bijvoorbeeld ook dienst doen als brandweerauto. Tegenwoordig worden ze voornamelijk gebruikt als camper of trouwauto.

Door de jaren heen introduceerde Volkswagen diverse andere modellen, tot aan de T6. Binnenkort komt er een voor ons persoonlijke favoriet op de markt, namelijk de duurzame ID Buzz. Een elektrische bestelauto in een jasje die sterke overeenkomsten vertoond met de VW T1.

Introductie autobedden

Peacesleepers kan niet achterblijven en lanceert daarom anno 2021 het verantwoorde VW T1 kinderbed. Net zoals bij de eerste levering van de échte VW T1 kozen we er voor te beginnen met een blauw kinderbed, speciaal voor in de stoere jongenskamers. Maar omdat de mogelijkheden qua kleur inmiddels oneindig zijn hebben we ook kleuren als roze en geel toegevoegd. Zo gaan we mee met de moderne tijd waarin ook ‘genderneutraal’ regelmatig de revue passeert. Helemaal niet slecht want laten we eerlijk zijn, zo’n gender neutrale kleur maakt het ook makkelijker om het bed door te geven aan een broertje of zusje.

Wil jij ook zo’n gaaf autobed voor de kinderkamer van jouw kind? Ga naar onze webshop en zoek de door jouw gewenste kleur uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *